Lokakuun 2022 alussa seitsemän opiskelijan ryhmä lähti yhden opettajansa kanssa Galwayhin Irlantiin Erasmus+ ryhmäliikkuvuusjaksolle. Moniammatillinen ryhmä koostui niin valokuvauksen kuin hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijoista.

Moniammatillinen ryhmäliikkuvuus järjestettiin yhteistyössä Sataedun pitkäaikaisen kumppanikoulun Galway Technical Instituten (tuttavallisemmin G.T.I.) kanssa. Matka Galwayhin oli melko rankka, kun lentoyhtiön tekemien muutosten takia piti yhdessä päivässä matkustaa Satakunnasta suoraan kohteeseen, mutta opiskelijat selvisivät siitä hienosti. Opiskelijaryhmä majoittui koulun lähellä sijaitsevaan Hostel Nestiin.

Hiusalan opiskelija Susanna ja kauneudenhoitoalan opiskelija Jenna pääsivät G.T.I:ssä oppimaan kaikkea uutta. Susanna pääsi hiuspuolella tekemään permanenttia, leikkaamaan, pesemään ja tekemään föönikampauksia. Jenna pääsi tekemään laitekasvohoitoja, osallistumaan meikkikoulutukseen ja tekemään karvanpoistoa laaserilla. Laserkarvanpoisto oli mielenkiintoista, sillä sitä ei ainakaan toistaiseksi päässyt koti-Suomessa kokeilemaan. Myös perus-kasvohoito tehtiin Irlannissa ihan eri tavalla kuin Suomessa. Mielenkiintoista!

Valokuvauksen opiskelijat työskentelivät koululta saamansa projektin parissa, vaikka palaute projektista jäikin hieman laihaksi. Irlannissa riitti valokuvattavaa. Paikalliset opiskelijat olivat ystävällisiä, vaikka sataedulaiset jäivät kaipaamaan hieman syvällisempää tutustumista opiskelijatovereihinsa.

12 päivän ryhmäliikkuvuuteen sisältyi myös viikonloppu Irlannissa ja osa opiskelijoista suuntasi silloin Moherin kallioille. Näkymät olivat vaikuttavat sateesta huolimatta!

Irlanti oli maana kiva ja kaikki sujui siellä tosi hyvin.

Tekstin koosti opiskelijoiden raporttien pohjalta kv-koordinaattori Ida-Maria Mäkiranta. Valokuvat Annina Palonen, Jenna Partala ja Mari Kilkkilä.

Advertisement