Liiketalouden opiskelijat Eetu Dahl ja Juho Leppiniemi Sataedu Kankaanpäästä olivat liikkuvuusjaksolla Saksassa Recklinghausenissa maalis-huhtikuussa 2019. Työpaikan Rewe Marketin mukavat työkaverit ja hyvä ilmapiiri, ”lomahuvilan” pyykkiä pesevä emäntä ja paikallinen ruoka takasivat onnistuneen vaihdon.

Eetun ja Juhon tunnelmia reissun varrelta.

11.3.2019: Hallo! Wie geht es dir? Moi täältä Recklinghausenista Saksasta! Eka viikko melkein takana. Pari työpäivää oltu jo kaupassa töissä paikallisessa Rewe Marketissa. Hyvillä fiiliksillä tuleviin viikkoihin todella mukavien työkumppaneiden parissa.

Loistavan asunnon löysi paikallinen koulu meille muuten! Sääkin voisi pikkuhiljaa parantua, melkein koko ajan satanut vettä. Mutta uskon, että se aurinko sieltä vielä huhtikuuhun mennessä ilmestyy. Bussiyhteydet ovat työpaikalle hyvät ja muutenkin keskustan alueelle.

Oli muuten eka lentokokemus ja eka ulkomaanmatka minulle (ei se mitään jännittävää ollutkaan), mutta Juholle se onkin tuttua puuhaa.

3.4.2019: Hallo! Takana meillä on jo 20 työpäivää ja muutama vielä edessä. Töissä on ollut mukavaa ja töitä on riittänyt. Työympäristö on siisti ja avara, työkaverit ovat auttavaisia ja todella mukavia.

Kielestä sen verran, että olemme oppineet sitä jonkin verran, mutta vielä on petrattavaa. Se on yllättävän haastavaa ymmärtää, mutta eiköhän se siitä.

26.4.2019: Parisen viikkoa on kerennyt kulumaan täällä Suomen maalla, kun palasimme kotiin Recklinghausenista, Saksasta. Positiivisina juttuina mieleen jäi mukavat työtoverit ja positiivinen ilmapiiri, jossa tehdä töitä. Rewe Marketin omistajatkin tulivat meitä tervehtimään oikein kädestä. (Jos oikein muistamme niin toinen omistajista oli Nodrhein-Westfalenin osavaltion senaattori tai jotain vastaavaa?)

Loppumatkasta tuntui siltä, että oli kesä, mutta palasimme takaisin Suomen lumeen… Onneksi nyt jo on alkanut paistamaan arska.

Mielestämme oikein onnistunut reissu. Mikään ei jäänyt harmittamaan. Meillä oli siis ihan oma kämppä, jossa asuimme sen viitisen viikkoa. Asunto oli todella siisti ja yritimme pitää sen siistinä 😅 Talossa palvelu toimi erinomaisesti. ”Lomahuvilan” emäntä lupasi pestä meidän vaatteitamme ja niin pesikin. Tiskit pesimme itse ja ruoat kokkailimme aina välillä.

Suosittelisin Recklinghausenia myös ihan lomapaikkanakin! Todella kivoja maisemia, edullinen paikka ja ihan mahtavia ihmisiä. 

…Niin ja Saksan ruokia jään kaipaamaan. Pihvit maistuivat todella hyvälle!

Prost!

Eetu Dahl ja Juho Leppiniemi, 6.3-9.4.2019

Opiskelijoiden raporteista koonnut Enni Heikintalo