Rakennusalan opiskelijat Samuel Hiljanen ja Topi Valli Sataedu Ulvilasta olivat vaihdossa Unkarissa Békéscsabassa maalis-huhtikuussa 2019.

Samuelin ja Topin ensimmäiset päivät kuluivat kaupunkiin ja paikallisiin kouluihin tutustuessa. He mm. tapasivat paikallisen Sataedun paikallisen kumppanikoulun yhdyshenkilön ja kävivät katsomassa nähtävyyksiä. ”Tämä ensimmäinen viikko on vapaata, mutta ensi viikolla alkaa työt isossa bekescsbalaisessa rakennusyrityksessä”, opiskelijat raportoivat parin Unkarissa vietetyn päivän jälkeen.

Vaihto sujui hyvin. Puolimatkan terveiset Unkarista kuuluivat ”Moro! Meillä on ollu tääl kivaa, ollaan tutustuttu uusii ihmisii ja kelit ollu hyviä. Tossa on vielä kuva viereisestä koulusta, ruokapaikasta mitä käytiin testaamas, sit työmaasta ja kaupungilta yks kuva kans!” (Mainitut kuvat alla.)

Palattuaan liikkuvuusjaksolta Samuel ja Topi kertoivat, että reissu oli kiva ja lämpöä riitti melkein joka päivä. Bekescsabassa oli todella ystävällisiä ja vieraanvaraisia ihmisiä ja muutenkin kaupunkina todella hieno. Töissä he oppivat unkarilaisista rakennusmenetelmistä.

Kuvat Samuel Hiljanen ja Topi Valli.

Opiskelijoiden matkaraporteista koonnut Enni Heikintalo