Sosiaali- ja terveysalaa Sataedussa opiskeleva Tom Leeve lähti omalla autollaan neljän viikon Erasmus+ liikkuvuusjaksolle Fuengirolaan huhtikuussa 2022. Jakson ajaksi Tom pääsi työharjoitteluun Aurinkorannikon opetus ja valmennus nimiseen kouluun.

Hola! Omalla autolla matkattiin läpi Euroopan ja paljon tuli kulttuuria nähtyä.
Pääsiäistä vietettiin Riogordossa Malagassa kolme tuntisen näytelmän merkeissä. 500 näyttelijää ja pääsiäiskertomus. Oli huikea juttu. Pääseekin huomenna uskonnon tunnilla sitten tätäkin kokemusta hyödyntämään.
Ensimmäinen viikko harjoittelua takana ja vauhtia ja kivoja hetkiä on ollut lasten ja muiden harjoittelijoiden kanssa. Joka päivä jotain uutta.
Aurinkorannikon valmennuksella hommat jatkuu taas aamulla.

Puolet on kohta takana. Joka päivä jotain uutta. On se vaan nuoren mieli ihmeellinen ja moneen taipuva. Ja nyt en puhu itsestäni. Nuorista kuoriutuu joka päivä uusia puolia. Hyvä niin. Olen siis saanut jotain aikaiseksi. Hieno päivän lopetus vaikka haikeakin. Joillakin oli aika lähteä pois koulusta ja harjoittelusta. Hyvää jatkoa ja mielenkiintoisia uusia polkuja teille. Ehkä jossain taas tavataan.

Näin on monien hienojen maisemien ja kokemusten kautta saatu lasten ja nuorten mielenterveys harjoittelu saatu päätökseen. Kiitos valmennukseen.fi ja Karita mahdollisuudesta ja tuesta matkalla. Samoin Erasmus hankkeelle mahdollisuudesta toteuttaa tämä matka. Moni muukin ansaitsisi maininnan joten kiitos myös teille kaikille jotka olitte kanssani harjoittelussa.

Teksti ja kuvat Tom Leeve

Tarinan koosti kv-koordinaattori Ida-Maria Mäkiranta