Sataedussa valokuvausta opiskeleva Ira Koskinen päätti suorittaa kolmannen liikkuvuusjakson Fuerteventurassa, Kanariansaarilla. Tällä kertaa Erasmus+ jakso kesti 10 viikkoa.

”Täällä taas! Takana jälleen yksi (kolmas!) vaihtojakso maailman ihanimmalla paratiisisaarella Fuerteventuralla. Yhteensä vaihtojakson pituudeksi venähti huikeat 8 kuukautta (lokakuu 2021-toukokuu 2022) alkuperäisen 8 viikon sijaan. Disneyn Pieni Merenneito-animaation Sebastian-rapua siteeraten, ”how do I always get myself into these situations?”. Kaikki hyvä kuitenkin loppuu aikanaan, ja niin vain tämäkin Erasmus-vaihto tuli loppujen lopuksi monen mutkan kautta tiensä päähän. Fuerteventura-reissu on kuitenkin kaikkea muuta kuin lopussa, sillä tämän viimeisimmän vaihtojakson aikana kirjauduin saarelle virallisesti asukkaaksi ja minulle myönnettiin väliaikainen oleskelulupa, joka on ensimmäinen etappi kansalaisuuden saamiseksi Espanjaan. Syksyllä kuviot jatkuvatkin siis Fuerteventuran saarella ja edessä on ihan uudenlainen arki. Sellainen odottamaton päätös tälle vaihdolle kohteeseen, jonka olemassaolosta olin autuaan tietämätön vielä vuosi sitten.

Tämäkin liikkuvuusjakso sujui aikaisempien tapaan ilman ongelmia ja vaihtojaksoon mahtui paljon kaikkea ihanaa. Työpaikka Chantal Montaldon yrityksessä oli unelmien täyttymys ja yhteydenpito firmassa jatkuu yhä edelleen, jatkossakin teemme varmasti töitä yhdessä. Tämä jakso poikkesi aikaisemmista siinä, että samaan yritykseen tuli myös 3 muuta opiskelijaa Erasmus-hankkeen kautta. Nämä kolme portugalilaista olivat myöskin media-alan opiskelijoita ja yksi heistä oli valokuvaaja, joten heidän kanssaan keskusteleminen oli antoisaa ja opetti paljon esimerkiksi maidemme kulttuurieroista. Lisäksi työt saivat näiden työkavereiden ansiosta uuden aspektin. Töiden kautta pääsin kuvaamaan muun muassa markkinointimateriaalia paikallisille yrityksille sekä perhekuvia paikallisille perheille. Kaikki asiakkaat jäivät todella tyytyväiseksi ja näiden töiden kautta olen myös onnistunut rakentamaan nimeä valokuvaajana saarelle, joten vaihtojakso on ollut todella hyödyllinen myös henkilökohtaisten intressien puolesta. Puhumattakaan kaikesta siitä upeasta portfoliomateriaalista, joka taatusti eroaa Suomessa kuvatusta.

Tähän jaksoon mahtui matkustelua Espanjan sisällä upeisiin kohteisiin kuten Gran Canaria, Lobos, Sevilla ja Mallorca. Saaren sisällä aktiviteetteina oli esimerkiksi tulivuorivaellusta, aavikkovaellusta sekä kameleilla ratsastamista. Auringonpaisteesta ei ollut pulaa ja lähirannalle pääsi aina, mistä sai mukaansa tuliaiseksi ihanan rusketuksen. Tässä jaksossa vaihtojaksolla oli aika paljon suomalaisia eri kouluista ja järjestinkin illanistujaisia porukan verkostoimiseksi. Ihana huomata jo kylällä, kuinka suuri osa paikallisista tunnistaa ja tervehtii aina iloisesti nimeltä. Kyllä Corralejosta vaan on tullut koti, josta ei aurinko ja hauskanpito lopu koskaan :)”

P.S. Voit lukea tarinan Iran ensimmäisestä kosketuksesta Fuerteventuraan täältä: Fotografiaa Fuerteventurassa

Teksti ja kuvat Ira Koskinen