Hierojaopiskelija Salla Ratala ja Tarja Sarjanen Sataedu Kankaanpäästä olivat syksyllä 2019 viisi viikkoa työharjoittelussa Sofia-opistolla Fuengirolassa Espanjassa.

Millaista hierojan arki oli Aurinkorannikolla? Lue Sallan ja Tarjan fiiliksistä heidän Erasmus+ liikkuvuusjaksonsa ajalta.

Hola 🤗 Ensimmäinen viikko tällä toisella viiden viikon harjoittelujaksolla on takana täällä Fuengirolassa. Tällä kertaa olen harjoittelemassa aurinkorannikon suomalaisella seurakuntakodilla ja hieronta-asiakkaina ovat erityisryhmät. Viikko on hurahtanut nopeasti ja mukavaa on ollut niin töissä kuin vapaa-aikanakin 😊 Auringosta olemme saanet nauttia 🌞 — paikassa Los Boliches.

Terveiset täältä Fuengirolassa. Kolme viikkoa täällä on hurahtanut nopeasti. Olemme täällä tosiaan suomalaisella seurakuntakodilla tekemässä hierontoja. Teemme Sallan kanssa vaihdellen matka pöydällä ns. kunnon hierontoja ja non-stoppina niska-hartiaseudun hierontoja istualteen. Meidät on otettu kyllä hyvin vastaan ja ihmiset ovat olleet tyytyväisiä 😊 Vapaa-aikana olemme käyneet vähän eripaikkoja katselemassa ja kiertelemässä.

Niin se on tämäkin viiden viikon työharjoittelujakso Espanjan Fuengirolassa ohi ja kotiin tultiin sunnuntaina. Kyllä siellä tälläkin kertaa aika meni kuin siivillä eikä koti-ikävästä ollut tietoakaan. Hyvin olisi voinut sinne vielä jäädä. Seurakuntakoti oli mukava harjoittelupaikka ja sai paljon uusia kokemuksia ja uusia ystäviä ja tuttavia. Ehdottomasti suosittelen kaikille vaihtoon lähtemistä. Itselläni oli kyllä todella hieno tilanne kun sain kokea kaksi upeaa harjoittelujaksoa 😍

Viiden viikon harjoittelujakso meni kuin siivillä suomalaisella seurakuntakodilla, missä kävi päivittäin 200-400 ihmistä erilaisissa tilaisuuksissa, syömässä, kahvittelemassa tai ihan vaan juttelemassa. Toimintaa pyörittää lähes sata vapaaehtoista ja kaksi vakituista työntekijää 😊
Lämpö, valo, ihanat ihmiset, uudet ystävät ja rento elämäntyyli

Kaikille vaihtoa suunnitteleville voin tätä suositella, lähtekää ihmeessä jos on mahdollisuus!

Salla

Teksti ja kuvat Salla Ratala ja Tarja Sarjanen

Tarinan koosti kv-koordinaattori Ida-Maria Mäkiranta