Kanada-verkosto mahdollisti Sataedun lähihoitajaopiskelijan Harri Ahokkaan liikkuvuusjakson Atlantin toisella puolella.

Ensimmäinen viikko Kanadan maaperällä meni työssäoppimispaikan eli Suomi-kodin asukkaisiin ja arkeen tutustuessa.

Ihmiset Suomi-kodissa ottivat kaukaisen maan vierailijan hyvin vastaan ja tarinoita tuli kerrottua puolin ja toisin. Harri pääsi työskentelemään activity-ryhmään, jonka tehtävänä on järjestää asukkaille erilaista ohjelmaa jumpista peleihin ja lauluhetkiin.

Vapaa-ajallaan Harri oli tutustunut Torontoon, joka on iso kaupunki ja jossa talot ovat korkeita. Kaupungista löytyy paljon hyviä ravintoloita, päivittäisiä konsertteja, teattereita, museoita ja paljon muutakin nähtävää. Myös koripallo-ottelussa oli tullut käytyä. Tekemisestä ei siis todellakaan ollut puutetta.

Harri reissasi myös New Yorkissa ja Niagaran putouksilla, kävi erilaisissa urheilutapahtumissa (jääkiekko kuului tietysti tähän joukkoon) sekä konserteissa. Nämä kaikki olivat mieleenpainuvia tapahtumia, jotka muistaa varmasti loppuelämän.

Valitettavasti koronaviruksen levittyä maailmanlaajuiseksi epidemiaksi Harrin liikkuvuusjakso Kanadassa oli keskeytettävä kolme viikkoa etuajassa. Siitäkin huolimatta Harri piti harjoitteluaan Suomi-kodissa silmiä avaavana kokemuksena. Huolimatta kaikista negatiivisista uutisoinneista suomalaisissa medioissa, Harrin mielestä on Suomi-kotia vastaavissa hoitolaitoksissa hoidon taso huippuluokkaista ja nykyaikaista Suomessa. Myös hoitajien ammattitaito, työvälineet ja toimintatavat ovat Harrin mukaan valovuosia edellä Suomessa, kun niitä vertaa Kanadan vastaaviin.

Haluan kiittää Sataedun kansainvälisyystiimiä ja Kanada-verkostoa jotka mahdollistivat harjoittelujaksoni Torontossa. Haluan kiittää myös kaikkia uusia ystäviä jotka tapasin matkan aikana.

Ikävää että harjoittelujakso loppui ennenaikaisesti mutta tilanteelle ei voi nyt mitään ja tänään tuntuu hyvältä olla kotona Suomessa.

– Harri

Kuvat: Harri Ahokas

Tekstin koosti Harrin raporttien pohjalta Ida-Maria Mäkiranta