Tuleva lähihoitaja Niina Konola pääsi kokeilemaan, miltä tuntuu työskennellä lasten parissa vieraassa kulttuurissa Espanjan Fuengirolassa.

Niina oli työssä oppimassa Tuiskulan päiväkodissa Fuengirolan kotikoulussa, ja ensimmäinen viikko Espanjassa meni vauhdilla. Ensimmäisten päivien aikana lasten nimet tulivat tutuiksi ja Niina pääsi myös tutustumaan montessoripedagogiikan saloihin. Työpäiviin kuului lasten kanssa ulkoilu sekä erilaiset satu- ja laulutuokiot.

Puistoon kun mennään, meillä on pitkä kankaasta tehty liina, missä on lenksuja kummallakin puolella. Lapset ottaa lenksusta kiinni ja minä oon toisessa ja ohjaaja toisessa päässä. Ja kättä ei saa irrottaa siitä, jos tulee joku brobleema, niin pitää huutaa stop ja kaikki pysähtyy. Täällä on paljon liikennettä, niin hyvin lapset oppineet tuon ja voidaan turvallisesti mennä puistoon tai rannalle.

– Niina

Iltaisin työpäivän jälkeen Niina oli tutustunut uuteen ympäristöön lastensa kanssa. Fuengirolassa on paljon nähtävää ja koettavaa.

Aurinko oli paistanut ja lämpö hellinyt ensimmäisten viikkojen aikana. Työharjoittelun lisäksi Niinalla oli ollut aikaa hieman kierrellä Espanjassa.

Koulun jälkeen olemme käyneet tutustumassa lähiympäristöön. Mijasissa, pienessä vuoristokylässä kävimme bussilla. Siellä oli paljon katseltavaa. Myös Bioparkissa käytiin katselemassa eläimiä. Ja Malagassa käytiin isossa puistossa, missä lapsille leikkipuisto.

Niina

Kansainvälinen liikkuvuusjakso oli Niinan mukaan mieleenpainuva, ja Fuengirolassa hän sai tutustua ihaniin aikuisiin ja lapsiin. Kaikesta oppineena ja mieli levänneenä oli hyvä lähteä kotiin päin.

Kuvat: Niina Konola

Tekstin koosti Niinan raporttien pohjalta Ida-Maria Mäkiranta