Media-alaa Sataedussa opiskeleva Virpi Pietarinen otti kameran kainaloon ja matkusti Espanjan Fuengirolaan opiskelijavaihtoon.

Kahdeksan viikon liikkuvuusjakso alkoi tutustumisella uuteen asuinympäristöön ja töiden aloittamisella Fuengirolan Uutisissa. Ensimmäinen työpäivä oli antoisa ja työkaveritkin mukavia, joten alku oli onnistunut. Kamera sai laulaa jo ensimmäisistä päivistä lähtien.

Aurinko, ihmiset, valo ja ihana työ olivat Virpin mielestä parasta antia Espanjan vaihdossa, mutta ikäviäkin puolia löytyi. Virpi nimittäin sai huomata, että Espanjassa hylätään todella paljon kissoja sekä koiria, ja myös hevosia jätetään heitteille. Virpi kiersi erilaisissa rescue-paikoissa ja kertoi, että vaihdon aikana on mahdollista kantaa kortensa kekoon eläinten hyvinvoinnin puolesta olemalla vapaaehtoinen koiran ulkoiluttaja ja hevosenhoitaja.

Työharjoittelupaikassaan Virpi pääsi tekemään monenlaisia työtehtäviä, niin valokuvausta kuin lehtijuttujen kirjoittamistakin. Eräs kuvauskeikka vei Virpin 1950-luvun tunnelmiin.

Toiseksi viimeinen ilta Fuengirolassa. Paljon on jäänyt muistoja ja oppeja käteen kahdeksassa viikossa.

Viikkojen aikana olen nähnyt paljon hienoja maisemia ja saanut tutustua mahtaviin ihmisiin. Haikein mielin lähden kotiin. Mielessäni mietin vaihdon olleen yksi hienoimmista kokemuksista elämässäni. Suosittelen lämpimästi kaikille vaihtoon lähtemistä.

– Virpi

Kuvat: Virpi Pietarinen

Teksin koosti Virpin raporttien pohjalta Ida-Maria Mäkiranta