Valokuvauksen opiskelija Jenny Tokoi oli kv-jaksolla Fuengirolassa Espanjassa. Kuvattavaa riitti! Kotiinpaluun jälkeen edessä onkin urakka kuvien läpikäymisessä ja käsittelyssä.

Lämmin merituuli puhaltaa ihoa, lasten sekä lokkien nauru täyttää ilman. Hiekkaa on kaikkialla, kun jätän rannan ja lähden kohti Fuengirolan keskustaa. Katuja ympäröi sitrushedelmäpuut, koristeelliset talot sekä skootterien vilinä. Väittäisin, että valokuvaaja ei täällä tylsää päivää koe. Hikisiä päiviä tosin, kantaessaan mukana kuvausrekvisiittaa, -välineitä sekä jalustaa, sillä ikinä ei tiedä mitä voi tarvita. Asteet kohoaa liki kolmeenkymmeneen päivittäin. Jos kuitenkin Fuengirolan kadut alkaa tulla kuvatuksi pääsee Renfellä helposti tutustumaan myös muualle.

Juhlahumua Fuengirolassa! Kuuluisat Feria-juhlat olivat valokuvaajalle unelma. Viikonmittaiset Feria-juhlat olivat koko kaupungin yhteinen tapahtuma ja oiva tapa sukeltaa syvemmälle espanjalaiseen kansankulttuuriin. Naiset pukeutuivat tyköistuviin, toinen toistaan upeampiin flamencomekkoihin. Mikä parasta, espanjalaiset eivät pelänneet kameraa, vaan suorastaan nauttivat tanssia sen edessä.

Nyt on matka taputeltu, päästy kotiin ja takaisin arjen pariin. Viisi viikkoa hujahti nopeasti, mutta taskuun jäi monta kokemusta upeista mahdollisuuksista. Materiaalia ainakin kertyi, sillä kameranrullasta löytyi yhteensä 12 340 kuvaa. Seuraava projekti onkin kuvien läpikäyminen ja käsittely, jes!

Teksti ja kuvat: Jenny Tokoi