Hiusalan opiskelijat Pauliina Palmu ja Milja Hautala halusivat vaihtoon Tallinnaan. Ensimmäiset viikot opiskelijat olivat Revaalia Salongissa Tallinnassa ja kolmannen viikon Itä-Vironmaan ammattikoulussa Jõhvissä sekä viimeiset kaksi viikkoa Hairline maahantuontiyrityksessä Tallinnassa.

Terkut Tallinnasta!

Ensimmäinen viikko on nyt paketissa, aika on kulunut enimmäkseen paikkoihin tutustumiseen. Työpaikkamme Revaalia Salong on ihan mukava, osa työkavereista puhuu vähän suomea ja englannilla pärjää hyvin. Ei olla paljon päästy vielä tekemään, mutta toivottavasti se muuttuu, kun päästään enemmän sisään työpaikan juttuihin!

Saatiin ihan huikea asunto 17. kerroksesta ja maisemat ovat upeat! Työpaikkakin sijaitsee talon alakerrassa.

Kaksi viikkoa oltiin työssäoppimassa Tallinnassa, mutta suunnitelmiin tuli sitten hieman muutoksia, koska Revaaliassa ei oikein saatu tehdä mitään. Työpaikalla seurasimme vain sivusta, mutta opimme silti muutamia ihan hyviä uusia hiusten leikkaustekniikoita.

Kolmas viikkomme kului nopeasti Jõhvissä, joka sijaitsee noin 200 km Tallinnasta Venäjän rajalle päin. Siellä pääsimme ammattikouluun, jossa meidät otettiin todella hyvin vastaan! Siellä oli kolme hiusalan luokkaa ja me olimme vuorotellen kahden luokan kanssa. Oli myös mukava nähdä, että luokissa oli useita poikia, mitä harvemmin näkee Suomessa. 😀

Ystävystyimme tyttöön, joka oli asunut Suomessa ja puhui suomen kieltä. Hän näytti meille vähän paikkoja ja muutenkin vietimme aikaa yhdessä. Koululla pääsimme myös tekemään harjoitustöitä esim. permanenttirullauksia ja hiusten värjäyksiä, vaikka ei yhteistä kieltä ollutkaan.

Viikko siellä kului nopeasti, koska luokissa oli todella hyvä yhteishenki ja tekemistä riitti! Opettaja Katrin Veber oli todella mukava ja lämminsydäminen, hän auttoi meitä kaikessa parhaansa mukaan.

Viimeiset kaksi viikkoa saimme loppujen lopuksi olla hiusalan maahantuontiyrityksessä Hairlinessa työharjoittelussa. Parempaa paikka ei olisi voinut edes toivoa! Tulimme todella hyvin toimeen firman työntekijöiden kanssa, voisi jopa sanoa, että he olivat enemmän ystäviä kuin työkavereita! Siellä oli todella mukavaa, saimme purkaa tilauksia, hyllyttää ja hinnoitella sekä tehdä väritilauksia. Lisäksi saimme muuttaa hyllyjen järjestyksiä ja somistaa myymälää. Kaiken kaikkiaan viiden viikon jakso olikin monipuolisempi ja antoisampi mitä aluksi suunniteltiin. Myös kv-koordinaattori ja matkailualan opettaja kävivät vierailulla.

Vähän jäi harmittamaan, kun ei heti päästy Hairlineen työssäoppiin koska, kun aika oli lähteä takaisin kotiin niin ei olisi enään millään halunnut lähteä😂 Vapaa-ajalla tuli käytyä shoppailemassa, kiertelemässä Tallinnan vanhassakaupungissa, oltua kavereiden ja perheen kanssa, kun tulivat käymään ja käytyä eläinpuistossa jne. Tekemistä siis riitti ja olisi ollut enemmänkin, mutta aika loppui kesken😂 

Suosittelemme vaihtoa kaikille siitä kiinnostuneille eikä kannata jännittää ollenkaan koska loppujen lopuksi reissu menee todella nopeasti ja on sen arvoinen!!

Aurinkoista jatkoa kaikille toivoo Milja ja Pauliina 🌸☀️

Tarinan koosti Janika Reunanen