Ma-Le Järviön työssäoppimispaikkana oli Hedon Spa, ylellinen kylpylä, spa- ja hemmotteluhotelli, joka on Pärnun paras! Merenrannalla sijaitseva näyttävä kylpyläpuoli on rakennettu historiallisen mutakylpylän charmikkaisiin tiloihin ja itse hotellirakennus on uusi korkealuokkainen boutique-hotelli. Pärnumaan kutsehariduskeskus järjesti upean mahdollisuuden Sataedun opiskelijalle!

Kaupungissa viehättää ikivanhat kauniit talot sekä kaupungin halki ristiin rastiin kulkevat upeat kaupunkipuistot vanhoine puineen ja penkkeineen. Ihmiset ovat ujon ystävällisiä, vähän niin kuin me suomalaiset, ja englannilla pärjää loistavasti. Viron kieli kuulostaa hauskalta ja ihmisten puheista ymmärtää yllättävän paljon. Mahtavaa olla työssäoppimassa ulkomailla.

Suoritan matkailualan perustutkintoon kuuluvaa asiakaspalvelun tutkinnon osaa. Käytännössä tämä näkyy päivittäisissä pienenpienissäkin yksityiskohdissa. Olen päässyt tutustumaan moniin asioihin, mitä kylpylähotellin sisällä tapahtuu, jotta asiakkaat viihtyisivät mahdollisimman hyvin. Olen oppinut kuuntelemaan ja ymmärtämään Viron kieltä siinä samalla. 

Jokainen päivä on erilainen ja monipuolista tekemistä riittää.

Viisi viikkoa kylpylähotellissa merenrannalla kului nopeasti. Pääsin näkemään hotellin arjessa ja kokemaan käytännössä, miten asiat hoidetaan laadukkaasti ja tyylillä, jotta tuloksena ovat tyytyväiset asiakkaat ja työssään viihtyvä henkilökunta.

Antoisan tästä jaksosta tekee se, että viikot Pärnussa nivoutuvat hyvin yhteen suorittamani matkailualan tutkinnon kanssa.

Vieraalla kielellä toimiminen on virkistävää, ja uusien ihmisten kohtaaminen kiinnostaa minua aina. Pidin erityisesti siitä, että opettajani ja kv-koordinaattori tulivat paikan päälle tutustumaan tähän Sataedun upouuteen yhteistyökumppaniin Hedon Spa hotelliin.

Suosittelen lämpimästi tätä kohdetta matkailualan opiskelijoille!

Tarinan koosti Janika Reunanen