Ravintola- ja catering-alan opiskelija Jenna Mäkipää Sataedu Ulvilasta oli kv-jaksolla Irlannissa syksyllä 2019. Työharjoittelu Lennons@Visual -ravintolassa Carlowssa kasvatti itseluottamusta ja opetti, että työntekeminen voi olla hauskaa.

Olen onnellinen siitä, että kuukausia takaperin tein päätöksen ja ilmoitin itseni halukkaaksi lähteä harjoittelemaan Irlantiin. Jännitin ja pelkäsin, koska olin lähtemässä ensimmäistä kertaa Suomen rajojen ulkopuolelle asumaan ihmisten kanssa, joita en tunne ja työskentelemään paikkaan, jossa kukaan ei puhu Suomea. Mietin, riittääkö kielellinen osaamiseni kommunikoimaan ja ymmärtämään annetut tehtävät.

Kuitenkin laskeuduttuani, sekä ensimmäinen yö takana olin helpottunut. Tulin hienosti toimeen hollantilaisten kämppäkavereitteni kanssa. Aloitettuani Lennons@Visualissa rakastuin itse ravintolaan ja sen työntekijöihin. Opin paljon uutta, tunsin oloni tärkeäksi ja työtäni arvostettiin❤️ Tunsin intohimoa ja vastuuta siitä, mitä tein. Opin nopeasti ymmärtämään annettuja tehtäviä ja luomaan keskusteluja. Englannin puhumisesta tuli sujuvaa ja jännitys katosi.

Olen ikuisesti kiitollinen Lennons@Visualin työntekijöille, jotka kasvattivat itseluottamustani ja opettivat, että jopa työntekeminen voi olla hauskaa.

Kiitos kaikille, jotka tekivät reissun mahdolliseksi❤️ 

Olo on haikea lähtemisen kanssa, mutta myös iloinen kaikista hyvistä muistoista ja siitä, että tutustuin niin hienoihin ihmisiin.

Viimeisenä päivänä kämppäkaverini yllättivät minut ja veivät syömään Lemongrassiin.

Teksti ja kuvat: Jenna Mäkipää