Hierojaopiskelijat Tanja Karipalo ja Tarja Sarjanen Sataedu Kankaanpäästä olivat keväällä 2019 viisi viikkoa työharjoittelussa Sofia-opistolla Fuengirolassa Espanjassa.

Tanja ja Tarja suosittelevat lämpimästi ulkomaanvaihtoa kaikille opiskelijoille! Lue heidän fiiliksiään vaihdon ajalta.

12.5. Tanja: Hola! Ensimmäinen viikko Fuengirolassa alkaa olemaan taputeltu! Nopeasti se meni, mutta vielä on onneksi neljä jäljellä. Olen hierojaopiskelijana täällä Espanjan Fuengirolassa ja toimipisteenä on Sofia-opisto. Matka tänne sujui hyvin, vaikka matkapöytä painoi ainakin 1000kg. Tai siltä se alkoi tuntua! Ensimmäiset työpäivät menivät nopeasti ja päivät olivat heti täynnä asiakkaita. Se on se somen tehokkuus!

12.5. Tarja: Hola! Terveiset myös täältä Espanjan auringon alta Fuengirolasta. Hierojaopiskelija olen Kankaanpään Sataedusta ja ensimmäinen viikko takana täällä Sofia-opistolla harjoittelussa. Täydessä työntouhussa kerittiin jo hyvinkin olemaan täällä ja turisteinakin olemme jo kerinneet hiukan olemaan ja paikkoja kierrellä.

15.5. Tanja: Toinen työviikko käynnissä täällä Fuengirolassa. Meidät on otettu hyvin vastaan Sofia-opistolla ja asiakkaita on riittänyt. Kummallekin on järjestetty oma työhuone ja rahastuksen/ajanvarauksen hoitaa opiston henkilökunta. Työpäivät ovat ma-to klo 10-16 ja perjantai on pyhitetty opiskelulle.

24.5. Tarja: Hola täältä Espanjan Fuengirolasta! Niin ollaan jo reissun puolivälissä ja kolmas viikko menossa. Hierontoja olemme täällä harjoittelemassa Sofia-opistolla ja niitä olemme kyllä saaneet kalenterin täydeltä tehdä. Olemme vapaa-aikaakin kuitenkin saaneet myös viettää yhdessä ja todella mukavaa on ollut.

26.5. Tanja: Hola! 3 viikkoa takana, 2 vielä edessä Espanjaa. Kuluneeseen kolmeen viikkoon on mahtunut paljon hienoja kokemuksia! Parasta hierontatyössä on ollut se, että on saanut tutustua erilaisiin ihmisiin. Kuulla tarinoita, miksi jotkut ovat muuttaneet pysyvästi/talvi ajaksi tai vain hetkeksi tulleet lomailemaan Espanjaan. Saanut haastaa itseään ammatillisesti, miettiessä asiakkaiden vaivoja ja ratkaisuja niihin. Erittäin opettavaista!

12.6. Tarja: Hola! Niin se on sitten viiden viikon harjoittelu päättynyt Espanjan Fuengirolassa, ja kotiin tultiin sunnuntaina. Aika siellä hujahti kyllä todella nopeasti eikä koti-ikävää ehtinyt potea, päinvastoin, vielä sinne olisi voinut jäädä. Hieronnasta saatiin paljon kokemusta ja oppia siitä millaista se hierojan arki sitten on. Reissusta sain uusia ihania ystäviä ja tuttavia ja paljon hyviä muistoja. Oli kyllä todella kokemisen arvoinen reissu ja voin kyllä todellakin suositella!

13.6. Tanja: Huikeat 5 viikkoa ”Fugessa” takana! Lämpimästi suosittelen kaikille opiskelijoille: menkää ihmeessä ulkomaille harjoitteluun Erasmus+ ohjelman kautta!  Ammatillisesti tämä antoi paljon kokemusta ja uutta näkemystä monelta kantilta. Kielitaitoa ei ehkä karttunut Espanjan osalta, vaikkakin eräs taxi-kuski koittikin Espanjan alkeistuntia pitää matkalla hevostallille. Aurinko, iloiset ihmiset ja meri, siinä se kiteytettynä.. Ja halpa ruoka 🙂 Hauska ja opettavainen kokemus, lähtisin kyllä uudelleen! 

Kuvat Tanja Karipalo ja Tarja Sarjanen.

Tarinan koosti opiskelijoiden raporteista Enni Heikintalo.