Hierojan ammattitutkinnon opiskelija Pauliina Keskimäki, Sataedu Kankaanpää, oli 5 viikkoa (syksy 2018) työharjoittelussa Fuengirolan Sofiaopistossa. Opistossa Pauliina järjesti itselleen hierontahuoneen, jonne kantoi Suomesta oman matkahierontapöytänsä ja hankki itsenäisesti asiakkaat.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Toisen viikon jälkeen Pauliina pääsi kiinni päässyt hierojan arkeen. Ajanvarauskirja täyttyi nopeasti hyvän itsetehdyn mainoksen avulla. Asiakkaita oli täydet, viisi per työpäivä. Pauliina keräsi ensin asiakkailta esitiedot, joista sai myös tehtyä koonnin työharjoittelun päätteeksi. Tämän hetkisen kokemuksen perusteella, idea oli hyvä ja toimiva. Kaavakkeen pohjalta oli helppo keskustella asiakkaan terveydentilasta ja toiveista hieronnan suhteen. Asiakkailta pyydettiin lupa käyttää kaavakkeita oppimisen välineenä.

Fuengirolan kaupunki valmistautui lokakuussa pidettävään Feria-kaupunkijuhlaan ja järjesti maksuttomia sevillanas-tanssikursseja. Ensimmäisellä tanssitunnilla Pauliina kävi Hostal Nevadan soluasunnon kämppiksen, Susannan kanssa. Ei ollut helppoa! Tapahtuma oli ihastuttava. Joukko tanssinystäviä lämpöisessä Espanjan illassa. Pauliina pääsi vielä muutamalle tunnille mukaan ennen kotiin paluuta.

IMG-20180912-WA0001
Aurinkorannikon Naisten Pankki osallistui hyväntekeväisyyskävelyyn jo neljättä kertaa peräkkäin. Tänä vuonna mukana oli myös opiskelijamme Pauliina ja hänen kämppikset Anniina ja Susanna. Mukavaa oli nähdä suomalaisia leidejä aamukävelyllä hyvän asian puolesta. Kaiken kukkuraksi, Pauliina pääsi tutustumaan keskiaikaan Espanjalaisittain. Sohail-linnalla järjestettiin Mercado Medieval, keskiaikaiset markkinat. Markkinoilla oli tarjolla keskiaikaisia ruokia ja juomia. Toki, ostettavaakin oli tarjolla, mitä upeampia koruja ja käsitöitä muun lisäksi. Suurimman nautinnon tuotti säkkipillillä soitettu musiikki ja lähes satumainen tunnelma.

WP_20180909_004WP_20180914_011
Työssäoppiminen eteni huimaa vauhtia viimeiselle viikolle. Ajankulku yllätti!!! Alkuun Pauliina ajatteli, että edessä on pitkä viisiviikkoinen, mutta toisin kävi. Opistolla hieronnat ovat sujuneet hyvin. Asiakkaiden innokkaan kuntoilun ja liikkumisen johdosta alaraajojen hieronnat nousivat ykköseksi. Kehonhuollon ohjaus ja venyttelyiden huomioiminen tuli selkeästi hoitotapahtumaan mukaan.

Liikunnanohjaaja-opiskelijoiden kanssa Pauliina teki yhteistyötä ja otti itse personal trainerin mukaan kuntosalille, jotta sai kokemuksen heidän ohjauksestaan ja työn sisällöstä. Saliohjaus oli hyvä ja monipuolinen, mutta ohjaukseen ei sisältynytkään venyttelyä tai ohjeistusta sen itsenäiseen toteuttamiseen. Joten, osa asiakkaista sai kuntosaliharjoittelun jälkeisen kehonhuollon ohjeistuksen kauttani. Mukava oli ohjata myös muutamia asiakkaita ohjaajien pakeille, jotta kuntosalille saatiin yksilöllinen ja tarpeen mukainen harjoitusohjelma.

Yhteenvetona Pauliina keräsi hierontatyöstä faktaa. Asiakkaista naisia oli 29, ikähaarukka 16- 71v. Miehiä oli 12, iältään 14- 73v. Asiakasaikoja, tarkemmin siis hierontoja oli yhteensä 87. Mukava oli huomata että asiakkaista jopa kuusi, oli ensikertalaisia hierojalla. Keskikäyntimäärä oli kaksi. Innostuneimmat kävivät toki neljäkin kertaa. Asiakaspalautteet olivat hyviä.

WP_20181007_003 Pauliin hoiti omaa hyvinvointiani, käymällä itse hieronnassa ja matkustellen lähiympäristössä sekä hieman kauempana. Pauliinan osalta ikimuistoinen jakso Sofia-opistolla on ohi. Mitä jäi käteen? Paljon uusia kokemuksia ja ihmisiä. Pauliina kokee olevansa etuoikeutettu, kun sai mahdollisuuden lähteä maailmalle!


Lue lisää: https://paukunplogi.blogspot.com/


Pauliinan blogista koostettu

Janika Reunanen, kv-koordinaattori Sataedu